Gyömbéres-csillagánizsos csirke

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyömbéres-csillagánizsos csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kicsontozott, félbevágott csirke felsőcomb
2 darabka 3 cm-es, Julienre vágott gyömbér
2 evőkanál földimogyoró-olaj
1 teáskanál szecsuáni bors
2 gerezd zúzott fokhagyma
¾ dl rizsbor
1 evőkanál méz
dl világos szójaszósz

Elkészítés:

1. Közepes lángon felforrósítjuk a wokot, beleszórjuk a borsszemeket, és gyakori kevergetés mellett 2-4 perc alatt illatosra pörköljük. Kivesszük, és egy kés nyelével kissé összezúzzuk.

2. Ismét felhevítjük a wokot, beleöntjük az olajat, és az edényben körbefuttatjuk. Beletesszük a gyömbért és a fokhagymát, és lassú tűzön 1-2 perc alatt enyhén aranysárgára pirítjuk. Beletesszük a csirkét, és közepesre állított lángon, kb. 3 perc alatt körös-körül megpirítjuk.

3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, takarékra tesszük a lángot, és fedő alatt 20 percig főni hagyjuk, vagy amíg a hús megpuhul. Rizzsel tálaljuk.

Gyömbéres-csillagánizsos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1907 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Gyömbéres-csillagánizsos csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
bevásárlólista