Fenyérfüves-zöldcitromos rizs

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fenyérfüves-zöldcitromos rizs
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db friss kaffircitromlevél
1 szál fenyérfű
1 teáskanál
2 és fél dl víz

Elkészítés:

1. A rizst szitába öntjük, és addig folyatjuk rá a vizet, amíg teljesen kitisztul, majd 30 percre félretesszük.

2. Beletesszük a serpenyőbe a vízzel, a kókuszkrémmel, az összeroppantott szárú fenyérfűvel, a kaffir zöldcitromlevéllel és a sóval együtt. Erős lángon felforraljuk, jól összekeverjük, majd takarékra tesszük. Ráteszünk egy szorosan illeszkedő fedőt, és 15 percig pároljuk.

3. Levesszük a lángról, és fedő alatt 5 percig állni hagyjuk. A rizst villával óvatosan megkeverjük, hogy magába szívja a maradék kókuszkrémet is. Kivesszük a fenyérfüvet és a zöldcitromleveleket. Pompás köret a keverve sült ételekhez.

Fenyérfüves-zöldcitromos rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1286 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Fenyérfüves-zöldcitromos rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
hírlevél