Indiai fűszeres, vajjal párolt rizs

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Indiai fűszeres, vajjal párolt rizs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg basmati rizs
1 rúd fahéj
3 levél szárított curry
1 teáskanál vaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 teáskanál római kömény
5 dl víz
2 evőkanál arany mazsola
2 és fél dkg tisztított vaj
vagy
2 és fél dkg ghee

Elkészítés:

1. A basmati rizst szitába öntjük, és addig folyatjuk rá a vizet, amíg a víz teljesen kitisztul, majd 30 percre félretesszük.

2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a ghee-t vagy derített vajat. Beletesszük az összeroppantott kardamomhüvelyt, a fahéjrudat, a currylevelet, a fokhagymagerezdet, a gyömbért és a rómaikömény-magot, és addig pirítjuk kevergetve, amíg aromájuk illatozni kezd.

3. Beletesszük a rizst, jól összekeverjük a fűszerekkel, majd felöntjük a vízzel. Felforraljuk, lefedjük, és takaréklángon 12 percig pároljuk. Levesszük a lángról, és fedő alatt 10 percig állni hagyjuk.

4. Levesszük a fedőt, hozzákeverjük az aranymazsolát és még a (lehetőleg bivalytejből készült) vajat, majd curryhoz tálaljuk.

Indiai fűszeres, vajjal párolt rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2682 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Indiai fűszeres, vajjal párolt rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
szótár