Szecsuáni csirke

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szecsuáni csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg kicsontozott csirkecomb
1 teáskanál tört szecsuáni bors
2 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál földimogyoró-olaj
1 evőkanál rizsbor
¼ teáskanál kínai ötfűszer-por
1 evőkanál friss, Julienre vágott gyömbér
1 teáskanál chilis szójababszósz

Elkészítés:

1. A csirkedarabokat bedörzsöljük az ötfűszerkeverékkel. A wokot nagyon forróra hevítjük és beleöntjük az olaj felét.

2. Beletesszük a csirkét és mindegyik oldalát 2-2 percig pirítjuk. Kivesszük a wokból.

3. A lángot közepesre mérsékeljük. Beletesszük a gyömbért, és fél percig sütjük, majd hozzáadjuk a chilis szójababkrémet.

4. Visszatesszük a csirkét a wokba, majd felöntjük a szójaszósszal, a kínai rizsborral és 1,25 dl vízzel, majd 15-20 percig csendesen pároljuk, amíg a csirke teljesen megpuhul.

5. Közben a maradék olajat felhevítjük egy serpenyőben. Beletesszük a kínai bordáskel leveleit, és 1 percen keresztül óvatosan ide-oda tologatjuk, amíg a levelek megfonnyadnak, és a bordás szárak megpuhulnak. A csirke mellé tálaljuk.

A kínai Szecsuán a nagyon csípős, aromás fűszerek hazája. Élvezettel fogyasztják az olyan pikáns, csípős fűszereket, mint a csípős chili és a szecsuáni bors. Csaknem minden ételbe tesznek erjesztett szójababkrémet, szezámolajat vagy szezámpürét, amelyekkel olyan színes jelzőkkel ellátott fogásokat készítenek, mint a "különleges ízesítésű" vagy "családias ízű" ételek. A szecsuáni konyha csípős jellege megfelel az éghajlatnak, mivel elősegíti a testhőmérséklet lehűlését a forró párás nyarakon és felmelegíti a lelket a kemény hideg teleken.
Szecsuáni csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2772 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Szecsuáni csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
google+