Thai édes sertéshús

Moo van

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Thai édes sertéshús
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg reszelt pálmacukor
4 fej sonkahagyma
1 evőkanál halszósz
1 evőkanál kecap manis
½ teáskanál őrölt fehérbors
A díszítéshez:
igény szerint friss korianderzöld

Elkészítés:

1. A csontot és a bőrt eltávolítjuk, a húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk.

2. A cukrot 2 evőkanál vízzel együtt a wokba tesszük, és kis lángon kevergetjük, amíg a cukor elolvad. Nagyobbra állítjuk a lángot, és keverés nélkül kb. 5 percig forraljuk, amíg a cukor egyenletesen aranyszínű lesz.

3. Hozzákeverjük a húst és a sonkahagymát. Beleöntjük a halszószt, a kecap manist és 2,5 dl meleg vizet, megborsozzuk, és addig keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad.

4. Lefedjük, és fedő alatt 10 percig időnként megkeverve, főni hagyjuk. Levesszük a fedőt, és még 25-30 percig főzzük, de most már gyakran kevergetjük. Akkor kész, ha a hús puha, és a mártás besűrűsödött. Korianderzölddel díszítjük és rizzsel tálaljuk.

Thai édes sertéshús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1537 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Thai édes sertéshús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
tippek, fortélyok