Thai édes sertéshús
Moo van



Elkészítés:
1. A csontot és a bőrt eltávolítjuk, a húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
2. A cukrot 2 evőkanál vízzel együtt a wokba tesszük, és kis lángon kevergetjük, amíg a cukor elolvad. Nagyobbra állítjuk a lángot, és keverés nélkül kb. 5 percig forraljuk, amíg a cukor egyenletesen aranyszínű lesz.
3. Hozzákeverjük a húst és a sonkahagymát. Beleöntjük a halszószt, a kecap manist és 2,5 dl meleg vizet, megborsozzuk, és addig keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad.
4. Lefedjük, és fedő alatt 10 percig időnként megkeverve, főni hagyjuk. Levesszük a fedőt, és még 25-30 percig főzzük, de most már gyakran kevergetjük. Akkor kész, ha a hús puha, és a mártás besűrűsödött. Korianderzölddel díszítjük és rizzsel tálaljuk.