Thai zöld csirkecurry

Gaeng khiao wang gai

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Thai zöld csirkecurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kicsontozott, szeletelt csirkecomb
2 és fél dl kókuszkrém
13 dkg darabolt kígyóbab
5 dl kókusztej
15 dkg kis méretű brokkolirózsa
5 evőkanál friss korianderzöld
1 evőkanál reszelt pálmacukor
2 evőkanál halszósz
A currykrémhez:
6 fej sonkahagyma
10 db friss, apróra vágott zöld chilipaprika
3 evőkanál friss, darabolt galangagyökér
2 evőkanál földimogyoró-olaj
1 teáskanál reszelt zöldcitromhéj
1 szál szeletelt, fehér fenyérfű
5 db friss koriandergyökér
¼ teáskanál szemes fehér bors
1 teáskanál koriandermag
½ teáskanál római kömény
1 evőkanál garnélakrém
3 gerezd fokhagyma
A díszítéshez:

Elkészítés:

1. A currykrém elkészítése: a grillsütőt magas hőmérsékleten előmelegítjük. A garnélakrémet folpack fóliába csomagoljuk, és 5 percre a grillsütőbe tesszük. Megvárjuk, amíg kihűl, kibontjuk a fóliából, majd robotgépbe helyezzük.

2. A pirított koriander- és a rómaikömény-magot, a szemes borsot mozsárba szórjuk, és finom porrá őröljük. Áttesszük a robotgépbe 1/4 teáskanál sóval és a krém még fel nem használt alkotórészeivel együtt. Simára keverjük.

3. A kókuszkrémet a wokba tesszük és nagy lángon felforraljuk, majd 10 percig csendesen főni hagyjuk, vagy amíg az olaj már kezd kiválni a krémből.

4. A lángot közepesre mérsékeljük. Belekeverjük a currykrém felét, és 2-3 percig pirítjuk, vagy amíg illatozni kezd. Hozzáadjuk a csirkét, és 3-4 percig pirítjuk. Belekeverjük a babot, a kókusztejet és a brokkolit. Felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot és kb. 4-5 perc alatt puhára főzzük. Cukorral, halszósszal és korianderzölddel ízesítjük. Korianderzölddel díszítjük és rizst adunk mellé.

Thai zöld csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 913 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Thai zöld csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
hírlevél