Kagyló feketebabbal és korianderrel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kagyló feketebabbal és korianderrel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg fekete kagyló
2 evőkanál fekete szójabab
1 teáskanál friss, apróra vágott koriander
1 evőkanál friss, apróra vágott koriandergyökér
1 evőkanál földimogyoró-olaj
2 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál zöldcitromlé
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 teáskanál friss, apróra vágott gyömbér
2 db friss, apróra vágott chilipaprika
dl rizsbor

Elkészítés:

1. A kagylót erős kefével lesúroljuk (1. kép) és „szakálltalanítjuk” (főzés előtt el kell távolítani azt a fonálszerű anyagot, amelynek a segítségével a kagylók a sziklákhoz tapadnak) (2. kép). A törött kagylókat eldobjuk, és azokat is, amelyek kinyíltak és ütögetésre sem csukódnak be. Alaposan leöblítjük.

2. A wokot nagyon forróra hevítjük, beleöntjük az olajat, és az edényt körbeforgatjuk, hogy mindenütt egyenletesen érje az olaj. Beletesszük a pürésített feketebabot, fokhagymát, gyömbért, chilit, felaprított korianderzöldet, koriandergyökeret, és kis lángon 2-3 percig pirítjuk, amíg a fűszerek aromája illatozni kezd.

3. Beleöntjük a rizsbort, és a lángot erősre állítjuk. Egy rétegben beletesszük a kagylók felét, és lezárjuk egy szorosan illeszkedő fedővel. 2-3 percig pároljuk, amíg a kagylók éppen csak kinyílnak. Amelyik kagyló nem nyílik ki, azt eldobjuk. Kivesszük a wokból, és megismételjük az eljárást a maradék kagylóval.

4. A kagylókat kitálaljuk egy tálba, a főzőlét a wokban hagyjuk. Zöldcitromlével, cukorral, a félretett korianderzölddel ízesítjük, és fél percig főni hagyjuk. A mártást a kagylóra öntjük és rizzsel tálaljuk.

Kagyló feketebabbal és korianderrel Kagyló feketebabbal és korianderrel
Kagyló feketebabbal és korianderrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1641 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Kagyló feketebabbal és korianderrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
pinterest