Észak-vietnami párolt sertéscomb

| Ecetes sertésragu receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Észak-vietnami párolt sertéscomb
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál kínai fekete ecet
10 gerezd zúzott fokhagyma
200 dkg kicsontozott, bőrös sertéscomb
3 evőkanál olaj
4 evőkanál halszósz
4 teáskanál kristálycukor
2 teáskanál őrölt kurkuma
6 teáskanál őrölt galangagyökér
6 nagyobb fej finomra vágott sonkahagyma
2 teáskanál garnélakrém
2 teáskanál kukoricaliszt
6 szál vékonyra szeletelt újhagyma

Elkészítés:

1. A wokot nagyon forróra hevítjük, beleöntünk 2 evőkanál olajat, és az edényt körbeforgatjuk, hogy mindenütt ellepje az olaj. A húst a wokba tesszük, bőrös oldalával lefelé, és kb. 2 perc alatt ropogósra pirítjuk. Megfordítjuk, és 2 perc alatt a másik oldalát is hirtelen átsütjük. Levesszük a lángról, és hűlni hagyjuk. A húst 3 cm vastag kockákra vágjuk.

2. A grillt forró fokozaton előmelegítjük, a garnélakrémet folpack fóliába csomagoljuk, és 5 percig grillezzük. Megvárjuk, amíg kihűl, kibontjuk a fóliából, és a fokhagymával, a sonkahagymával, a galangagyökérrel, a kurkumával, a cukorral és a halszósszal együtt egy nagy tálba tesszük, és jól összekeverjük. Beletesszük a húst a tálba és megforgatjuk a páclében. Befedjük, és 60-120 percre a hűtőbe tesszük.

3. Felforrósítjuk a wokot, beleöntjük a maradék olajat és körbeforgatjuk az edényt. A húst adagonként 1-2 perc alatt állandó kevergetés közben barnára pirítjuk. Felöntjük a levessel és az ecettel, és lassú tűzön, fedő alatt 90 perc alatt nagyon puhára pároljuk. A felszínéről folyamatosan leszedjük az összegyűlt zsírt és habot.

4. A kukoricalisztet feloldjuk 1 teáskanál vízben. Szedőkanállal kivesszük a húst a folyadékból, és félretesszük. A maradék levet éppen csak forrpontra melegítjük, és lehabozzuk. Belekeverjük a feloldott kukoricalisztet. 2 percig csendesen főni hagyjuk, amíg besűrűsödik, majd visszatesszük a húst a wokba, hozzáadva az újhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk.

Csirkealaplé

Kép nélkül
1 szál zellerszár
2 fej negyedekre vágott hagyma
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg csirke
50 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.

3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.

Észak-vietnami párolt sertéscomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2635 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Észak-vietnami párolt sertéscomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
van itthon