Tamarindos marhahús

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tamarindos marhahús
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl kókuszkrém
100 dkg kockára vágott marhalapocka
1 evőkanál friss, Julienre vágott gyömbér
12 és fél dkg tamarindpüré
6 levél friss curry
10 dl víz
2 evőkanál olaj
10 dkg félbevágott kígyóbab
2 fej szeletelt lilahagyma
3 gerezd finomra aprított fokhagyma
2 teáskanál őrölt koriander
2 teáskanál őrölt római kömény
½ teáskanál őrölt lepkeszegmag
½ teáskanál őrölt chilipaprika
½ teáskanál őrölt szegfűszeg
1 rúd fahéj
A díszítéshez:
néhány szál friss koriander

Elkészítés:

1. Erős lángon felforrósítunk egy teflonbevonatú wokot, beleöntjük az olajat és körbeforgatjuk az edényt, hogy az oldalait is érje az olaj. Adagokban beletesszük a húst, és nagy lángon 2-3 perc alatt hirtelen átsütjük. Kivesszük a wokból.

2. Beletesszük az olajba a hagymát, és közepes lángon 2-3 perc alatt üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, és még 2 percig puhítjuk.

3. Korianderrel, római köménnyel, lepkeszegmaggal, őrölt chilivel, szegfűszeggel, fahéjrúddal ízesítjük, és újabb 2 percig pirítjuk.

4. Visszatesszük a húst a wokba, és alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol érjék a fűszerek. Felöntjük a vízzel és belekeverjük a tamarindpürét és a curryleveleket.

5. Felforraljuk, majd levesszük a lángot takarékra, és fedő alatt 90 percig csendesen pároljuk, amíg a marhahús megpuhul. Időnként megkeverjük, nehogy a hús a wok alján leragadjon.

6. Beleöntjük a kókuszkrémet, és fedő nélkül további 5 percig főni hagyjuk. Beledobjuk a zöldbabot, és 5 perc alatt haraphatóra főzzük. Korianderágacskákkal díszítjük és rizst adunk mellé.

Mivel a tamarindfa gyümölcse túl savas, fontos, hogy ne használjunk közönséges fekete acélból gyártott wokot, amikor olyan leveseket vagy currykat készítünk benne, melyekben tamarind is van, ezeknek az ételeknek ugyanis hosszú a főzési ideje. A püré hatására lepattogzik a wok aljára sült fűszeres védőbevonat, és az ételnek fémes íze lesz, ráadásul még kellemetlen fekete foltok is tarkíthatják.
Tamarindos marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1882 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Tamarindos marhahús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
bevásárlólista