Vajas csirke

Murgh makhani

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vajas csirke
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg kicsontozott csirke felsőcomb
1 evőkanál friss, finomra vágott gyömbér
6 db tört kardamonhüvely
6 dkg ghee
vagy
6 dkg vaj
1 evőkanál citromlé
1 és ¼ dl tejszín
2 evőkanál földimogyoró-olaj
2 teáskanál garam masala
2 teáskanál édes paprika
2 teáskanál őrölt koriander
¼ teáskanál őrölt chilipaprika
1 db fahéj
1 evőkanál kristálycukor
dl joghurt

Elkészítés:

1. A wokot nagyon forróra hevítjük, beleöntünk 1 evőkanál olajat és megforgatjuk az edényt, hogy mindenhol érje az olaj. Beletesszük a csirke felét és állandó keverés mellett kb. 4 percig sütjük, amíg szépen megpirul. Kivesszük a wokból. Hozzáadunk még egy kis olajat, ha szükséges, és hirtelen átsütjük a második adag csirkét is, majd kivesszük.

2. A lángot közepesre állítjuk, beletesszük a vajat a wokba, és kevergetjük, amíg felolvad. Garam masalával, paprikával, korianderrel, gyömbérrel, őrölt chilivel, fahéjrúddal és kardamomhüvellyel ízesítjük, és kb. 1 percig pirítjuk, amíg a fűszerek illatozni kezdenek. A feldarabolt csirkét visszatesszük a wokba, és jól beleforgatjuk a fűszerekbe, amíg mindenütt egyenletesen bevonják.

3. Beletesszük a wokba a paradicsompürét és a cukrot, és kevergetés közben, lassú tűzön kb. 15 percig főni hagyjuk, amíg a csirke megpuhul, és a mártás besűrűsödik.

4. Hozzákeverjük a joghurtot, a tejszínt, a citromlevet, és csendesen főzzük még 5 percig, vagy amíg a mártás kissé besűrűsödik.

A vajas csirke olyan népszerű az Indián kívüli indiai éttermekben, hogy sokan azt gondolják, csak azért találták ki, hogy az indiai konyhát elfogadhatóbbá tegyék a nyugati ízlés számára. Valójában a vajas csirke az India északnyugati részén fekvő Punjab államból származik.
Vajas csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3001 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Vajas csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
vegetáriánus ételek