Dzsungel currykrém

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Dzsungel currykrém
Adag: 1 adag (0.25 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 nagyobb szárított piros chilipaprika
1 evőkanál garnélakrém
4 gerezd szeletelt fokhagyma
1 evőkanál friss, finomra vágott galangagyökér
1 evőkanál friss, finomra vágott gyömbér
1 teáskanál
1 teáskanál őrölt fehérbors
1 szál szeletelt fenyérfű
2 kisebb darabolt koriandergyökér

Elkészítés:

1. A piros húsú chilit leforrázás után feldaraboljuk.

2. Közben a garnélakrémet folpack fóliába csomagoljuk, és forró grillsütőben kb. 1 percig hevítjük, amíg illatozni kezd. A fóliát ezután eltávolítjuk róla.

3. A garnélakrémet háztartási robotgépbe tesszük, és hozzáadjuk az összevágott chilit, valamint a sonkahagymát, a fokhagymagerezdet, a fenyérfüvet (csak a fehér részeket), a koriandergyökeret, a galangagyökeret és a gyömbért, illetve az őrölt fehér borsot és sót, majd sima pasztává keverjük - szükség esetén adunk még hozzá egy kis vizet.

Dzsungel currykrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1370 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Dzsungel currykrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
hírlevél