Musaman currykrém



Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőmérsékleten 180 °C-ra (gáznál 4-es fokozat) előmelegítjük. A chili húsát leforrázás után durvára vágjuk.
2. Közben az ázsiai sonkahagymát, a fenyérfüvet (csak a fehér részeket), a galangagyökeret, a fokhagymagerezdet, a kardamomhüvelyt, a koriander- és római köménymagot és garnélakrémet (folpack fóliába csomagolva) és a fekete szemű törött borsot egy sütőlapon elrendezzük, és kb. 5 percig pörköljük, amíg a fűszerek aromája illatozni kezd.
3. A garnélakrémről leszedjük a fóliát. A megpörkölt fűszereket háztartási robotgépbe vagy mozsárba tesszük és hozzáadjuk az őrölt szegfűszeget és az őrölt fahéjat. Keveréssel vagy őröléssel sima krémet készítünk. Ha a massza túl száraz, hozzáadunk egy kevés fehér ecetet.