Musaman currykrém

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Musaman currykrém
Adag: 1 adag (0.125 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 db szárított piros chilipaprika
1 szál vékonyra szeletelt fenyérfű
1 evőkanál friss, darabolt galangagyökér
10 gerezd apróra vágott fokhagyma
¼ teáskanál őrölt fahéj
¾ teáskanál őrölt szegfűszeg
¼ teáskanál törött fekete bors
1 teáskanál koriandermag
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál garnélakrém

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőmérsékleten 180 °C-ra (gáznál 4-es fokozat) előmelegítjük. A chili húsát leforrázás után durvára vágjuk.

2. Közben az ázsiai sonkahagymát, a fenyérfüvet (csak a fehér részeket), a galangagyökeret, a fokhagymagerezdet, a kardamomhüvelyt, a koriander- és római köménymagot és garnélakrémet (folpack fóliába csomagolva) és a fekete szemű törött borsot egy sütőlapon elrendezzük, és kb. 5 percig pörköljük, amíg a fűszerek aromája illatozni kezd.

3. A garnélakrémről leszedjük a fóliát. A megpörkölt fűszereket háztartási robotgépbe vagy mozsárba tesszük és hozzáadjuk az őrölt szegfűszeget és az őrölt fahéjat. Keveréssel vagy őröléssel sima krémet készítünk. Ha a massza túl száraz, hozzáadunk egy kevés fehér ecetet.

Musaman currykrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1640 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Musaman currykrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
könyvek