Olívás kenyér szárított paradicsommal



Elkészítés:
1. A lisztet, a sót és az élesztőt tálba tesszük és összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a kakukkfűt. A közepébe mélyedést vájunk. Lassan keverve annyi vizet és olajat öntünk bele, hogy tésztát gyúrhassunk belőle. Belekeverjük a lecsepegtetett szárított paradicsomot és az olajbogyót. A tésztát 5 percig gyúrjuk, majd golyóvá formáljuk. Egy mély tálat kikenünk olajjal, beletesszük a tésztát, és lefedjük műanyag fóliával. Meleg helyen 90 percig hagyjuk kelni, vagy amíg a kétszeresére dagad.
2. Egy nagy tepsit kilisztezünk. Kissé átgyúrjuk a tésztát, és kétfelé vágjuk, majd ovális vagy kör alakú lapokat nyújtunk belőle. A tepsire tesszük, lefedjük műanyag fóliával, és meleg helyen kelesztjük még 45 percig, illetve amíg a kétszeresére dagad.
3. Mindegyik tésztalap tetejét háromszor ferdén, sekélyen bevágjuk. Megkenjük őket a felvert tojássárgájával. 200 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, illetve amíg átsülnek - a kenyerek teteje aranyszínű legyen, és tompán kell konganiuk, ha megütögetjük az aljukat. Fémrácson hagyjuk őket kihűlni.