Olívás kenyér szárított paradicsommal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Olívás kenyér szárított paradicsommal
Adag: 4 főre (2 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg olajban eltett, apróra vágott szárított paradicsom
5 dkg kimagozott, apróra vágott zöld olívabogyó
5 dkg kimagozott, apróra vágott fekete olajbogyó
4 evőkanál olívaolaj
2 dl meleg víz
1 evőkanál friss, apróra vágott kakukkfű
1 teáskanál barna cukor
1 teáskanál
40 dkg sima liszt
1 db felvert tojássárgája
A tepsihez:
kevés sima liszt
Az olajozáshoz:
kevés olívaolaj

Elkészítés:

1. A lisztet, a sót és az élesztőt tálba tesszük és összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a kakukkfűt. A közepébe mélyedést vájunk. Lassan keverve annyi vizet és olajat öntünk bele, hogy tésztát gyúrhassunk belőle. Belekeverjük a lecsepegtetett szárított paradicsomot és az olajbogyót. A tésztát 5 percig gyúrjuk, majd golyóvá formáljuk. Egy mély tálat kikenünk olajjal, beletesszük a tésztát, és lefedjük műanyag fóliával. Meleg helyen 90 percig hagyjuk kelni, vagy amíg a kétszeresére dagad.

2. Egy nagy tepsit kilisztezünk. Kissé átgyúrjuk a tésztát, és kétfelé vágjuk, majd ovális vagy kör alakú lapokat nyújtunk belőle. A tepsire tesszük, lefedjük műanyag fóliával, és meleg helyen kelesztjük még 45 percig, illetve amíg a kétszeresére dagad.

3. Mindegyik tésztalap tetejét háromszor ferdén, sekélyen bevágjuk. Megkenjük őket a felvert tojássárgájával. 200 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, illetve amíg átsülnek - a kenyerek teteje aranyszínű legyen, és tompán kell konganiuk, ha megütögetjük az aljukat. Fémrácson hagyjuk őket kihűlni.

Olívás kenyér szárított paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2183 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
Olívás kenyér szárított paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
szótár