Ponty orly módra

| Ponty Orly módra receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg lebőrözött pontyfilé
3 dkg
10 dkg liszt
Díszítéshez:
2 db citrom
Mártótészához:
4 dl sör
4 db tojás
30 dkg liszt
8 cl olaj
ízlés szerint
Sütéshez:
5 dl olaj

Elkészítés:

A kifilézett pontyot kétujjnyi szeletekre vágjuk. Ezután besózzuk, citrommal megcsepegtetjük és a hűtőben 60 percet állni hagyjuk.

Eközben a következő módon elkészítjük az Orly-i mártótésztát: habosra felverjük a tojások sárgáját és hozzáadjuk a sót, a sört, az olajat és a megszitált lisztet, majd óvatosan, hogy össze ne törjön, belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét.

A halszeleteket lisztbe forgatjuk, majd az Orly-i tésztába mártjuk és forró olajban zsemleszínűre, sütjük. Alaposan lecsepegtetjük.

Zöldfűszeres vajas burgonyával, fejes salátával, tartármártással tálaljuk. Citromgerezdekkel és rántott petrezselyemzölddel díszítjük.

A rántott petrezselyemzöld készítése a következő módon történik: a petrezselyemzöldet megmossuk, konyharuhába csavarjuk és finoman megnyomkodva, vagy a munkapulthoz ütögetve teljesen leszárítjuk. Ezután szűrőkanálban forró olajba mártjuk. Pillanatok alatt megsül. Mindenféle rántott ételünk ízletes kísérője lehet.

Könnyű fehérbort kínáljunk hozzá.
Ezt az ételt eredetileg forró paradicsommártással tálalták. Illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.

Zöldfűszeres vajas burgonya

Kép nélkül
1 ág friss bazsalikom
120 dkg kockára vágott burgonya
8-10 levél friss zsálya vagy
1 ágacska friss rozmaring
5 dkg vaj
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
5 dkg
1 dkg köménymag

Sós vízben, melybe beirdalt vöröshagymát és teatojásba zárt köménymagot is teszünk, puhára főzzük a kockákra vágott burgonyát. Amikor megpuhult leszűrjük és jól lecsepegtetjük. Megforrósítjuk a vajat és benne teljesen puhára pároljuk-pirítjuk a főtt hagymát, majd rádobjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, bazsalikomot és egy ágacska rozmaringot vagy zsályát. Néhány másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a főtt burgonyát. Óvatosan összekeverjük, vagy dobva-rázva technikával elegyítjük és lepirítjuk.

Tartármártás

Tartármártás
Majonézhez::
4 db tojás
3 dl olaj vagy
1 dkg
0.5 db leve citrom
1 dkg mustár
Tartármártáshoz::
1 evőkanál Worcestershire szósz
1 csapott mokkáskanál őrölt fehérbors
1 evőkanál fehérbor
1 dkg
0.5 dl keményre vert tejszín
1 csapott teáskanál porcukor
1 csapott evőkanál mustár
1 csapott mokkáskanál cayenni bors
ízlés szerint citromlé

1. Majonézt készítünk a következő módon: a tojássárgákhoz hozzáadjuk a citrom levét, a mustárt, és a sót. Először cseppekben, majd amikor kezd összeállni vékony sugárban hozzákeverjük az olajat.

2. Ha úgy érezzük, hogy nem akarja a tojás felvenni az olajat, néhány kanál forró vizet adjunk hozzá.

3. Amikor nem vesz fel több olajat, akkor kész.

4. Az elkészült kész majonézhez hozzákeverjük a többi összetevőt, és jól kikeverjük. A tejszínt keményre vert habként is a mártáshoz adhatjuk, így megakadályozzuk, hogy elfolyósodjon.

Ponty orly módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 9694 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

Kép nélkül
Ponty orly módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sauer Győző Sauer Győző
gasztroABC

most van szezonja