Madrasi currykrém

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Madrasi currykrém
Adag: 1 adag (0.125 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál ecet
2 és fél evőkanál koriandermag
1 evőkanál római kömény
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
½ teáskanál törött fekete bors
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál mustármag
1 teáskanál őrölt chilipaprika
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben külön-külön koriandermagot és rómaikömény-magot pörkölünk kb. fél-egy percig, amíg illatozni nem kezdenek, ügyelve arra, hogy nehogy leégjenek.

2. Hagyjuk kihűlni, majd háztartási robotgépben vagy mozsárban megőröljük a magokat.

3. Áttesszük a fűszerport egy kis tálba, és hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a barna mustármagot, őrölt chilit, őrölt kurkumát, sót és a törött borsot, majd a fehér ecettel simára keverjük.

Madrasi currykrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2310 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Madrasi currykrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
ételfotó