Alap currykrém

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Alap currykrém
Adag: 0.25 liter
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál koriandermag
2 evőkanál római kömény
2 rúd morzsolt fahéj
2 teáskanál édeskömény
2 teáskanál fekete mustármag
2 teáskanál kardamom
6 gerezd fokhagyma
20 levél friss curry
dl malátaecet
1 és ¼ dl olaj
1 teáskanál lepkeszegmag
4 db friss babérlevél
1 evőkanál őrölt kurkuma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
másfél teáskanál őrölt chilipaprika

Elkészítés:

1. Egy kis serpenyőben, közepes lángon külön-külön pörköljük a koriandermagot, a rómaikömény-magot, a fahéjat, az édesköményt, fekete mustármagot és kardamommagot, a lepkeszegmagot és az egész fokhagymagerezdet, kb. 2-3 percig, vagy amíg a fűszerek aromája illatozni kezd.

2. A fűszereket háztartási robotgépbe vagy mozsárba tesszük, megvárjuk, míg kihűlnek, és finom porrá őröljük vagy törjük.

3. Hozzáadjuk a currylevelet, a babérlevelet, az őrölt kurkumát, a fokhagymát, a gyömbért, az őrölt chilit, a malátaecetet, és jól összekeverjük.

4. Felforrósítjuk egy serpenyőben az olajat, beletesszük a krémet, és állandó keverés mellett pirítjuk 5 percig. Hozzáadunk még 0,6 dl malátaecetet, és jól elkeverjük benne.

Alap currykrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2096 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Alap currykrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
bevásárlólista