Alap currykrém



Elkészítés:
1. Egy kis serpenyőben, közepes lángon külön-külön pörköljük a koriandermagot, a rómaikömény-magot, a fahéjat, az édesköményt, fekete mustármagot és kardamommagot, a lepkeszegmagot és az egész fokhagymagerezdet, kb. 2-3 percig, vagy amíg a fűszerek aromája illatozni kezd.
2. A fűszereket háztartási robotgépbe vagy mozsárba tesszük, megvárjuk, míg kihűlnek, és finom porrá őröljük vagy törjük.
3. Hozzáadjuk a currylevelet, a babérlevelet, az őrölt kurkumát, a fokhagymát, a gyömbért, az őrölt chilit, a malátaecetet, és jól összekeverjük.
4. Felforrósítjuk egy serpenyőben az olajat, beletesszük a krémet, és állandó keverés mellett pirítjuk 5 percig. Hozzáadunk még 0,6 dl malátaecetet, és jól elkeverjük benne.