Thai sárga currykrém

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Thai sárga currykrém
Adag: 1 adag (0.125 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 kisebb friss zöld chilipaprika
5 db durvára vágott sonkahagyma
2 evőkanál friss, finomra vágott galangagyökér
1 evőkanál zöldcitromlé
½ evőkanál finomra aprított korianderzöld
½ evőkanál friss, apróra vágott koriandergyökér
½ teáskanál egész feketebors
½ teáskanál őrölt kurkuma
1 szál szeletelt fenyérfű
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál római kömény

Elkészítés:

1. A chilit, a durvára vágott ázsiai sonkahagymát, a felszeletelt fenyérfüvet (csak a fehér részeket), a felaprított fokhagymagerezdet, a finomra vágott, friss galangagyökeret, a zöldcitromlét és a finomra aprított korianderszárat és -gyökeret, az őrölt koriandert, a rómaikömény-magot, az őrölt kurkumát és az fekete egész borsot háztartási robotgépbe vagy mozsárba tesszük.

2. Simára keverjük, vagy a mozsárban összetörjük.

Thai sárga currykrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2281 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Thai sárga currykrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
szótár