Thai zöld currykrém

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Thai zöld currykrém
Adag: 0.125 liter
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 nagyobb zöld chilipaprika
10 gerezd apróra vágott fokhagyma
5 db apróra vágott sonkahagyma
2 evőkanál koriandermag
4 szál finomra vágott fenyérfű
1 evőkanál friss koriandergyökér
1 teáskanál tengeri só
1 teáskanál egész fehér bors
1 teáskanál római kömény
2 teáskanál garnélakrém
2 teáskanál friss, darabolt galangagyökér
2 teáskanál csíkokra vágott kaffircitromlevél

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra (gáznál 4-es fokozat) előmelegítjük.

2. A koriandermagot, a garnélakrémet (folpack fóliába csomagolva), az egész fehér borsot és a rómaikömény-magot sütőlapra tesszük, és kb. 5-10 percnyi sütéssel felszabadítjuk az aromákat.

3. A garnélakrémről levesszük a fóliát. Háztartási robotgépbe vagy mozsárba tesszük és hozzáadjuk a tengeri sót, a finomra aprított fenyérfüvet (csak a fehér részeket), a friss, feldarabolt galangagyökeret és vékony csíkokra vágott kaffer zöldcitromlevelet, a feldarabolt friss koriandergyökeret, a felaprított ázsiai sonkahagymát, az apróra vágott fokhagymagerezdet és a kimagozott és összevágott, zöld húsú chilit. Simára keverjük vagy mozsárban összetörjük.

Thai zöld currykrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1542 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Thai zöld currykrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
vegetáriánus ételek