Thai zöld currykrém



Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra (gáznál 4-es fokozat) előmelegítjük.
2. A koriandermagot, a garnélakrémet (folpack fóliába csomagolva), az egész fehér borsot és a rómaikömény-magot sütőlapra tesszük, és kb. 5-10 percnyi sütéssel felszabadítjuk az aromákat.
3. A garnélakrémről levesszük a fóliát. Háztartási robotgépbe vagy mozsárba tesszük és hozzáadjuk a tengeri sót, a finomra aprított fenyérfüvet (csak a fehér részeket), a friss, feldarabolt galangagyökeret és vékony csíkokra vágott kaffer zöldcitromlevelet, a feldarabolt friss koriandergyökeret, a felaprított ázsiai sonkahagymát, az apróra vágott fokhagymagerezdet és a kimagozott és összevágott, zöld húsú chilit. Simára keverjük vagy mozsárban összetörjük.