Spanyol tortilla

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Spanyol tortilla
Adag: 8-10 szelet
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg hámozott, vékonyra szeletelt burgonya
6 nagyobb tojás
1 és ¼ dl olívaolaj
1 nagyobb fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Egy 25 cm átmérőjű serpenyőt nagy lángon felforrósítunk. Beleöntjük az olajat és felhevítjük. Csökkentjük a lángot, beletesszük a burgonyát a vöröshagymával, és 10-15 percig sütjük, amíg a burgonya megpuhul.

2. Egy nagy tálban felverjük a tojásokat, és alaposan sózzuk, borsozzuk. Egy hőálló edény fölött szűrőben lecsepegtetjük a burgonyát és a vöröshagymát, megtartjuk az olajat. Nagyon óvatosan belekeverjük a zöldségeket a tojásba. 10 percig állni hagyjuk.

3. Kitöröljük a serpenyőt, 4 evőkanálnyit beleöntünk a lecsepegett olajból, majd magas hőmérsékleten felforrósítjuk. Beleöntjük a tojásos keveréket, és lenyomkodjuk a burgonyát meg a hagymát, hogy a teteje sima legyen.

4. A serpenyőt időnként megrázogatva 5 percig sütjük, amíg az alja megszilárdul. Falapáttal fellazítjuk a tortilla oldalát. Nagy tányért borítunk a tetejére, és óvatosan tartva megfordítjuk a serpenyőt a tányérral együtt, így a tortilla a tányérba esik.

5. A serpenyőbe öntünk 1 evőkanál olajat, és körbeforgatva szétterítjük. Óvatosan visszacsúsztatjuk a tortillát a serpenyőbe, és felforrósítjuk. A falapátot körbevezetjük a tortilla körül, és még kb. 3 percig sütjük, amíg a tojás megszilárdul és az alja aranybarnára pirul. Levesszük a tűzről, és egy tányérra csúsztatjuk a tortillát. Felvágás előtt legalább 5 percig állni hagyjuk. Petrezselyemlevéllel díszítjük, és melegen vagy szobahőmérsékletűen tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Spanyol tortilla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1624 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
Spanyol tortilla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
twitter