Csokoládés-narancshabos torta



Elkészítés:
1. A cukrot a margarinnal keverőtálban habos krémmé verjük. Apránként hozzáadjuk a tojást, fakanállal minden adag után alaposan átkeverve. Összeszitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, és először az egyik felét, majd a maradékot is beleforgatjuk a tojásos keverékbe. A tésztát egy margarinnal kikent, sütőpapírral bélelt, kivehető aljú, 23 cm-es átmérőjű, kerek süteményformába töltjük. Kanál hátával elsimítjuk a tetejét, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni.
2. Közben gyengén forrásban lévő víz fölé helyezett tálban megolvasztjuk a csokoládét, ügyelve rá, hogy az edény alja ne érjen a vízbe. Lehűtjük, majd belekeverjük a tojássárgáját, a narancshéjat és a levet.
3. A tojásfehérjét nagy tálban kemény habbá verjük. Egy kanálnyival óvatosan fellazítjuk a csokoládét, majd a maradékot is hozzákeverjük. A habos krémet a készre sült, lehűtött süteménytészta tetejére kanalazzuk, és hűtőben megdermesztjük. Ha még nem vettük ki a formából, most meglazítjuk a kivehető aljat, kiemeljük a süteményt, és narancshéjcsíkokkal díszítjük.