Zöldséges-sajtos kebab

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető olcsó
Zöldséges-sajtos kebab
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
ízlés szerint friss, apróra vágott korianderzöld
A kebabhoz:
12 dkg csiperkegomba
8 szem gyöngyhagyma
2 db darabolt cukkini
1 db kimagozott, darabolt piros húsú kaliforniai paprika
A pácléhez:
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint zöldsaláta
vagy
igény szerint főtt rizs
igény szerint friss kenyér

Elkészítés:

1. Ha fanyársat használunk, előtte 30 percre hideg vízbe áztatjuk.

2. A pácléhez az olajat az ecettel, a fokhagymával és a korianderrel egy nagy tálba tesszük. Sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük.

3. A provolone sajtot falatnyi darabokra vágjuk. A sajtot a nyársakra tűzzük, közéjük egész gombákat, gyöngyhagymát, koktélparadicsomot, cukkinit és paprikadarabokat teszünk. Amikor a nyárs tele van (mindkét végén hagyunk egy kis helyet) a tálba helyezzük, és beleforgatjuk a páclébe. Ha mind elkészült, műanyag fóliával lefedjük, és legalább 120 percre a hűtőbe tesszük pácolódni.

4. A pácolt kebabokat forró szénen grillezzük 5-10 percig, amíg ízlésünknek megfelelően megsülnek. Gyakran forgatjuk és locsoljuk a maradék páclével. A nyársakat frissen főtt rizságyra vagy vegyes zöldsalátára fektetjük, korianderzölddel díszítjük és friss kenyérrel tálaljuk.

A csiperkegomba 24-36 óráig tartható el a hűtőben. Papírzacskóban tároljuk, mert a nejlon tasakba „beleizzad”. A friss csiperkét nem kell meghámozni, elég, ha megmossuk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Zöldséges-sajtos kebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1926 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
Zöldséges-sajtos kebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
tippek, fortélyok