Ratatouille rusztikusan

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető olcsó
Ratatouille rusztikusan
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg héjas burgonya
20 dkg cikkekre vágott padlizsán
20 dkg kimagozott, csíkokra vágott kaliforniai paprika
20 dkg szeletelt cukkini
12 és fél dkg szeletelt lilahagyma
ízlés szerint friss petrezselyemzöld
A mártogatóhoz:
10 dkg krémsajt
1 teáskanál folyékony méz
A pácléhez:
¼ teáskanál pirospaprika
1 evőkanál friss, apróra vágott kakukkfű
1 teáskanál friss, apróra vágott rozmaring
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
1 teáskanál olaj
1 evőkanál citromlé
4 evőkanál fehérbor
1 teáskanál kristálycukor

Elkészítés:

1. 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük a korábban lesúrolt burgonyát, majd kivesszük a sütőből, és cikkekre vágjuk - a húsának nem kell teljesen megsülnie.

2. A páchoz a hozzávalókat mély tálba helyezzük, és kézi mixerrel simára keverjük - használhatunk turmixgépet is.

3. A burgonyacikkeket nagy tálba tesszük az 1cm-es cikkekre vágott padlizsánnal, a félcentis szeletekre vágott lilahagymával, az 1 cm széles csíkokra szeletelt vegyes (különböző színűekből összeválogatott) kaliforniai paprikával és a hosszában kettávágott és 1 cm vastagon szeletelt cukkinivel együtt, majd ráöntjük a páclét, és alaposan összekeverjük.

4. Nem tapadós bevonatú tepsibe terítjük a zöldségkeveréket, és a sütőben, időnként megkeverve, 25-30 percig sütjük, vagy amíg aranybarna lesz és megpuhul. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a paradicsomot, csak hogy megrepedjen a héja, és kicsit átmelegedjen.

5. Egy mély tálban simára keverjük a krémsajtot a mézzel és a pirospaprikával.

6. A zöldségeket beleforgatjuk a krémsajtkeverékbe, és díszítésül megszórjuk aprított petrezselyemmel.

Ratatouille rusztikusan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1735 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
Ratatouille rusztikusan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
hírlevél