Répaszelet

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Répaszelet
Adag: 12 tepsi (168 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
144 dkg darált mandula
144 dkg reszelt sárgarépa
96 dkg mazsola
96 dkg finomra aprított aszalt sárgabarack
12 evőkanál szeletelt mandula
72 dkg pirított, apróra vágott mogyoró
216 dkg vaj
96 dkg barna cukor
24 db felvert tojás
72 dkg átszitált teljes kiőrlésű búzaliszt
24 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
A kikenéshez:
igény szerint kukoricaolaj

Elkészítés:

1. Egy nem túl mély, 25 x 20 cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk, és sütőpapírral kibélelünk.

2. Keverőtálban habos krémmé verjük a vajat a cukorral, majd apránként hozzáöntjük a tojást, minden adag után kevés lisztet keverve hozzá.

3. A szeletelt mandula kivételével a többi hozzávalót is belekeverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk, és a mandulával meghintjük.

4. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, vagy amíg a beleszúrt tűre vagy fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta.

5. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni. Kiemeljük, eltávolítjuk róla a papírt, és felszeleteljük a süteményt.

Répaszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1911 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
Répaszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
vegetáriánus ételek