Répaszelet

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Répaszelet
Adag: 10 tepsi (140 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg darált mandula
120 dkg reszelt sárgarépa
80 dkg mazsola
80 dkg finomra aprított aszalt sárgabarack
10 evőkanál szeletelt mandula
60 dkg pirított, apróra vágott mogyoró
180 dkg vaj
80 dkg barna cukor
20 db felvert tojás
60 dkg átszitált teljes kiőrlésű búzaliszt
20 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
A kikenéshez:
igény szerint kukoricaolaj

Elkészítés:

1. Egy nem túl mély, 25 x 20 cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk, és sütőpapírral kibélelünk.

2. Keverőtálban habos krémmé verjük a vajat a cukorral, majd apránként hozzáöntjük a tojást, minden adag után kevés lisztet keverve hozzá.

3. A szeletelt mandula kivételével a többi hozzávalót is belekeverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk, és a mandulával meghintjük.

4. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, vagy amíg a beleszúrt tűre vagy fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta.

5. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni. Kiemeljük, eltávolítjuk róla a papírt, és felszeleteljük a süteményt.

Répaszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1905 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
Répaszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
ételfotó