Zöldségleves
Elkészítési idő:
75 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
olcsó



Elkészítés:
Az olajat (vagy vajat) nagy, mély lábosban melegítsük meg, pároljuk a hagymát,a sárgarépát,a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot, a petrezselymet, a szemes borsot, a babérlevelet és a szegfűszeget 8-10 percig alacsony tűzön. Öntsük hozzá a vizet, fűszerezzük kevés sóval, és alacsony fokozaton, lassan forraljuk egy órán keresztül, miközben a keletkező habot szedjük le róla. Ha elkészült szűrjük le. A zöldségeket turmixgéppel pürésíthetjük, és ily módon vagy az átszűrt levét tápláló levesként tálalhatjuk.
A zöldségleves ízletes, könnyű és frissítő. A vegetáriánusok akkor is ezt használhatják, ha egy receptben felöntéshez, alapléként, csirke-, marha- vagy halleves szerepel.