Fűszeres sárgarépás muffin

Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dkg apróra vágott dió
4 dkg nagy szemű mazsola
25 dkg reszelt sárgarépa
1 teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt gyömbér
23 dkg lecsepegtetett, apróra vágott ananászkonzerv
10 dkg finomliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál
2 evőkanál kristálycukor
2 nagyobb tojásfehérje
2 evőkanál napraforgóolaj
vagy
2 evőkanál mogyoróolaj
5 evőkanál zsírszegény tej
vagy
5 evőkanál sovány tej
A kikenéshez:
vagy
kevés mogyoróolaj
A krémhez:
23 dkg sovány krémsajt
másfél teáskanál őrölt fahéj
4 teáskanál kristálycukor
másfél teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés:

1. Egy 12 részes muffinsütő mélyedéseit kiolajozzuk vagy muffinpapírral kibéleljük. A kétféle lisztet, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és a gyömbért keverőtálba szitáljuk.

2. Egy másik tálban felverjük a tojásfehérjét, majd a maradék olajjal és a tejjel elkeverjük. Hozzáadjuk az ananászpürét, a répát, a mazsolát és a diót, és óvatosan összekeverjük. A lisztet belekeverjük, de nem túl alaposan, jó, ha egy kicsit darabos marad.

3. A tésztát egyenlően elosztjuk a muffinsütő mélyedéseiben, kb. kétharmadukig megtöltve őket. 190 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, amíg megemelkedik és aranyszínű lesz, majd rácson hagyjuk kihűlni.

4. Amíg a muffinok sülnek, elkészítjük a krémet. Keverőtálba tesszük a krémsajtot, a cukrot, a vaníliaaromát és egy teáskanál fahéjat. Jól összekeverjük, majd a felhasználásig műanyag fóliával lefedve hűtőbe tesszük.

5. Amikor a muffinok szobahőmérsékletűre hűltek, kivesszük a krémet a hűtőből, és egyforma mennyiséget kenünk mindegyikre. A maradék fahéjjal vékonyan meghintve tálaljuk.

Fűszeres sárgarépás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1622 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
Fűszeres sárgarépás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
cikkek