Mézes-citromos muffin



Elkészítés:
1. Egy 12 darabos muffinsütő mélyedéseit papírformákkal kibéleljük. A cukrot, a vajat, az írót, a tojást, a méz felét és a citromhéjat befőttes üvegbe tesszük, lezárjuk, és kis ideig rázva összekeverjük.
2. A lisztet nagy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a zabkorpát, és összekeverjük.
A közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük az írós keveréket. Gyorsan összekeverjük, de nem túlságosan, hogy még kissé darabos maradjon.
3. A tésztát a formába kanalazzuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A megsült muffinokat rácsra tesszük.
4. Kis tálban vagy üvegben a citromlét a maradék mézhez keverjük, és a még forró muffinokra locsoljuk. Tálalás előtt 10 percig állni hagyjuk.