Grillezett tonhalas-zöldséges kebab



Elkészítés:
1. A fanyársakat 30 percre vízbe áztatjuk. Felforrósítjuk a grillsütőt. Az egyenként kb. 15 dekás tonhalszeleteket 2,5 cm-es kockákra vágjuk. A lilahagymát meghámozzuk, a gyökér felőli végét egyben hagyjuk, és hosszában mindegyiket 6 cikkre vágjuk.
2. A halat és a zöldségeket 8 egyenlő részre osztjuk, felfűzzük a fanyársakra, és a kebabokat elrendezzük a grillserpenyőn.
3. Egy kis tálkában összekeverjük az olajat és az oregánót. Borssal ízesítjük. A kebabokat vékonyan megkenjük olajjal, és a forró grill alatt 10-15 percig sütjük, vagy amíg egyenletesen megsülnek. Időnként megforgatjuk. Ha nem fér az összes kebab a grillre, több adagban sütjük meg, az elkészült kebabokat pedig melegen tarjuk, amíg a többi is megsül.
4. Citromgerezdekkel díszítjük.