Párolt halfilé édesköménnyel és olajbogyóval

| Párolt csattogóhal receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Párolt halfilé édesköménnyel és olajbogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db csíkokra vágott édesköménygumó
70 dkg csattogóhal
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál balzsamecet
20 dkg zöld, tépett vegyes saláta
1 db narancs héja, csíkokra vágott
3 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
vagy
3 evőkanál friss, apróra vágott majoránna
ízlés szerint
ízlés szerint bors
Az öntethez:
4 dkg kimagozott, vékonyra szeletelt fekete olajbogyó
1 evőkanál kapribogyó
1 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. A halfilét (kb. 12 darab) nagy tálra helyezzük, megszórjuk a majoránnával, sóval, borssal ízesítjük, majd félretesszük.

2. A vékonyan lehámozott, keskeny csíkokra vágott narancshéjat egy kis lábosban, forró vízben 2 percig blansírozzuk, lecsepegtetjük, hideg víz alatt felfrissítjük, majd újra lecsepegtetjük.

3. A vegyes zöldsalátát nagy, mély tálba tesszük. Kis tálkában összekeverjük az extraszűz olívaolajat a balzsamecettel, a fehérborecettel és a mustárral, majd sózzuk, borsozzuk. A salátára öntjük, és jól összekeverjük. Előkészítjük egy nagy tálalótálra.

4. Vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk a szűz olívaolajat. Hozzáadjuk az édesköményt, és 1 percig folyamatosan keverve pároljuk. Szűrőkanállal tálba szedjük az édesköményt, és melegen tartjuk. A serpenyőbe tesszük a halfilét, bőrével lefelé, és 2 percig pároljuk. Óvatosan megfordítjuk, és további 1-2 percig pároljuk. Kivesszük a serpenyőből, és papírtörlőn leitatjuk. Melegen tartjuk.

5. Az öntethez kis lábosban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az olajbogyót és a kapribogyót, és állandóan kevergetve 1 percig főzzük.

6. A halfilét a salátaágyra helyezzük, a tetejére tesszük a narancshéjat és az édesköményt, majd rászórjuk a vajas olajbogyót és a kapribogyót. Rögtön tálaljuk.

A citrusféléket - a belső fehér hártyával együtt - a következőképpen hámozzuk meg: a gyümölcsöt kettévágjuk, majd a tetejéről is levágunk egy szeletet. A nagyobbik vágott felületre fektetjük, és felülről lefelé vágva körbeszeleteljük.
Az édesköménygumót alaposan meg kell tisztítani, mert a külső levelek fásak lehetnek.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Párolt halfilé édesköménnyel és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1378 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
Párolt halfilé édesköménnyel és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
vegetáriánus ételek