Töltött padlizsán

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött padlizsán
Adag: 10 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg reszelt sajt
5 db padlizsán
2 és fél kis doboz tejföl
2 és fél db tojássárgája
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 kiskanál bors
4 evőkanál ketchup
5 evőkanál olívaolaj
12 és fél db gomba
2 és fél fej hagyma

Elkészítés:

1. A padlizsánokat kettévágjuk és besózzuk. Fél óra elteltével a keserű levet lecsöpögtetjük róla és papírtörlővel szárazra töröljük.

2. Bevagdossuk jó sűrűn a padlizsánt, meglocsoljuk egy kis olajjal, hogy ne száradjon ki, és 180°C-os előmelegített sütőben 20 percig elősütjük.

3. Kicsit hagyjuk kihűlni a padlizsánokat és közben elkészítjük a tölteléket. A hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált sertéshúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt szerecsendióval.

4. Ha a hús megpirult hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Amikor a gomba is levet eresztett, akkor belekeverjük a ketchupot is, és összefőzzük a tölteléket.

5. Kivágjuk a padlizsán belsejét és kis kockákra vágva a töltelékhez keverjük.

6. Megtöltjük a padlizsánokat és a tetejüket megkenjük a tojássárgájával összekevert tejföllel, végül megszórjuk a reszelt sajttal.

7. 180°C-os sütőben fél óra alatt készre sütjük és forrón tálaljuk.

Töltött padlizsán Töltött padlizsán Töltött padlizsán
A vöröshagymát megtisztítva, kis időre tegyük hűtőszekrénybe, vagy készítsük az ételt póré- vagy salátahagymával. Aprításkor nem fogja csípni a szemünket.
Ha a mennyiséget megduplázzuk főételként is tálalhatjuk.
Töltött padlizsán
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2656 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
fotosviki fotosviki
közösségünk tagja
Töltött padlizsán
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
fotosviki fotosviki
közösségünk tagja
van itthon