Halleves
Elkészítési idő:
75 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
A halat, a zöldséget, a fokhagymát és a petrezselymet a vízzel együtt tegyük nagy lábasba. Félig fedjük le és alacsony tűzön, lassan forraljuk 1 órán keresztül. Sózzuk és lassan forraljuk még 15 percig. Szűrjük tálba, vegyük ki belőle a halat és a zöldséget. Amikor kihűlt tegyük hűtőszekrénybe. Körülbelül másfél liter levest kapunk.
A felhasznált hal legyen friss és válogatott - tőkehal, tengeri süllő, vörös keszeg és vörös csattanóhal.
A halleves ínycsiklandó helyettesítője lehet a marhahúslevesnek a tésztás levesek alapjaként.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.