Halleves

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4-5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg hal
2 liter hideg víz
4 db érett paradicsom
1 fej közepes méretű vöröshagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

A halat, a zöldséget, a fokhagymát és a petrezselymet a vízzel együtt tegyük nagy lábasba. Félig fedjük le és alacsony tűzön, lassan forraljuk 1 órán keresztül. Sózzuk és lassan forraljuk még 15 percig. Szűrjük tálba, vegyük ki belőle a halat és a zöldséget. Amikor kihűlt tegyük hűtőszekrénybe. Körülbelül másfél liter levest kapunk.

A felhasznált hal legyen friss és válogatott - tőkehal, tengeri süllő, vörös keszeg és vörös csattanóhal.

A halleves ínycsiklandó helyettesítője lehet a marhahúslevesnek a tésztás levesek alapjaként.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1231 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Kép nélkül
Halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
pinterest