Görög parajsaláta

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Görög parajsaláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
90 dkg friss, zsenge paraj
50 dkg félbevágott koktélparadicsom
25 dkg morzsolt feta sajt
1 csipet őrölt fahéj
1 db hámozott, vékonyra szeletelt kígyóuborka
6 szál karikára vágott zöldhagyma
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál fehérborecet
6 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az öntethez az olajat kikeverjük az ecettel, a citromlével, majd sóval, őrölt fahéjjal, őrölt mustármaggal és borssal fűszerezzük.

2. A parajleveleket megtisztítjuk, megmossuk. Papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, majd tálba tesszük. Leöntjük a dresszing felével és jól összekeverjük.

3. A meghámozott uborkát vékonyan felszeleteljük, a koktélparadicsomot félbevágjuk, a hagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk, a sajtot szétmorzsoljuk.

4. Összekeverjük a saláta hozzávalóit és leöntjük a maradék dresszinggel.

A paraj nyersen csak akkor jó, ha valóban nagyon friss és zsenge leveleket választunk.
Görög parajsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1203 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Görög parajsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
hírlevél