Thai csípős saláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Thai csípős saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db karikára vágott piros chilipaprika
12 dkg friss szójababcsíra
20 dkg zsenge paraj
30 dkg zöldbab
6 evőkanál víz
2 evőkanál kókuszreszelék
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej karikára vágott lilahagyma
1 db csíkokra vágott piros húsú paprika
1 teáskanál ecet
1 evőkanál kristálycukor
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot forrásban lévő, sós vízbe tesszük és 4-5 percig főzzük.

2. Megforrósított olajon 2 percig pároljuk a zúzott fokhagymát, a karikára vágott chilit és a reszelt gyömbért.

3. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és 1 percig kevergetve pirítjuk. Meghintjük a cukorral, felöntjük a vízzel és az ecettel. Két percig főzzük, majd kihűtjük.

4. A megmosott parajleveleket, a szójababcsírát, a csíkokra vágott piros húsú paprikát és a karikára vágott lilahagymát tálba tesszük.

5. Összekeverjük a saláta hozzávalóit és leöntjük a dresszinggel.

Thai csípős saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1362 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Thai csípős saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
tippek, fortélyok