Csirkehúsleves

| Egyszerű csirkehúsleves receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkehúsleves
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db tisztított csirke
4 szem bors
2 db félbevágott sárgarépa
4 liter hideg víz
ízlés szerint

Elkészítés:

A kb. 2 kg-os csirkét tegyük nagy lábosba a zellerrel, a sárgarépával a hagymával és a szemesborssal együtt. Öntsünk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi, és alacsony tűzön, lassan forraljuk 3 órán keresztül. Szűrjük le, a zöldségeket vegyük ki belőle. A csirkét forrón, vagy melegen tálaljuk valamilyen mártással. A zsír teljes, vagy részleges eltávolításához hagyjuk a levest kihűlni, és tegyük hűtőszekrénybe körülbelül 2 órára. A zsír meg fog szilárdulni a tetején, így könnyedén leszedhetjük. Körülbelül 3 liter levest kapunk.

A húsleves az olasz konyhában gyakran használt alapanyag. Egyszerűen elkészíthető és jól fagyasztható, így egyszerre nagyobb adagot is megfőzhetünk belőle és a felhasználásig mélyhűtőben tárolhatjuk.
Ha lehetséges, szabadon tartott, háztáji csirkét vásároljunk, bár kissé tovább kell főzni, a húsleves ízletesebb lesz. Olaszországban olykor kappant használnak ahhoz az "édesebb" húsleveshez, amelyet hagyományosan forrón, tortellini vagy agnolotti tésztával tálalnak.
Csirkehúsleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2898 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Csirkehúsleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
van itthon