Főtt zöldségsaláta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Főtt zöldségsaláta
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db articsóka
6 db zsenge cukkini
6 szem közepes méretű burgonya
50 dkg zöld zöldbab
4 szál sárgarépa
vagy
2 és fél dl tartármártás

Elkészítés:

1. A zöldségeket egészben fazékba tesszük (a céklát külön lábosba), majd annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Sózzuk és felforraljuk. Ízlés szerinti puhaságúra főzzük.

2. A burgonyát és a céklát meghámozzuk, majd a többi zöldséggel együtt felszeleteljük.

3. Az édesköménygumót cikkekre vágjuk.

4. Valamennyi főtt zöldséget tálra helyezzük és szobahőmérsékleten kínáljuk.

5. Fokhagymás majonézbe, tartármártásba vagy mustáros vinaigrette-be mártogatjuk.

Tartármártás

Tartármártás
25 dkg otthon készített majonéz vagy
25 dkg konzerv majonéz
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
2.5 dkg finomra vágott kapribogyó
5 dkg lecsepegtetett, apróra vágott csemegeuborka

1. Kis tálban a lecsepegtetett kapribogyót és a csemege uborkát összekeverjük a jó minőségű kész majonézzel vagy a házi készítésű majonézzel és a petrezselyemmel.

2. A mártást azonnal tálalhatjuk, vagy a tálalás előtt frissen tartó fóliával lefedve 30 percig hűtőben tarthatjuk. Grillen, olajban sült halételekhez kínálhatjuk.

Mustáros vinaigrette

Kép nélkül
1 evőkanál csípős mustár
3 evőkanál fehérborecet
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál kapribogyó
1 dl olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

1. A mustárt, az ecetet, a zúzott fokhagymát, a sót, borsot tálba tesszük. Állandó keverés mellett lassan belecsorgatjuk az olajat.

2. Végül hozzáadjuk a lecsöpögtetett kapribogyót is. Hűtőszekrényben egy hétig is eltartható.

Főtt zöldségsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1507 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Főtt zöldségsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
bevásárlólista