Tengeri durbincs szőlőlevélben

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tengeri durbincs szőlőlevélben
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 nagyobb szőlőlevél
2 db lepikkelyezett tengeri durbincs
A díszítéshez:
½ db vékonyra szeletelt, grillezett citrom
néhány ág kakukkfű
A pácléhez:
1 evőkanál friss kakukkfű
1 evőkanál friss, apróra vágott metélőhagyma
2 db morzsolt babérlevél
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
6 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fehérbor
vagy
2 evőkanál száraz sherry
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Lecsepegtetjük a kibelezett és lepikkelyezett (egyenként kb. 35 dekás) halat, és egy papírtörlővel szárazra itatjuk. Mindegyik halat mindkét oldalán 2-3 helyen ferdén bemetsszük, és egy nagy tálba helyezzük. Kis tálkában összekeverjük az olívaolajat, a fehérbort, a fokhagymát, a babért, a kakukkfüvet és a metélőhagymát, sóval, borssal ízesítjük. A keveréket a halra kanalazzuk, megforgatjuk, hogy bevonja. Lefedjük és 60 percen keresztül hűtőben pácoljuk.

2. Ha sós vízben eltett szőlőlevelet használunk, 20 percre meleg vízbe áztatjuk, majd jól lecsepegtetjük, és szárazra itatjuk. Ha friss szőlőlevelet használunk, forró vízben blansírozzuk 3 percig, majd felfrissítjük hideg vízben, lecsepegtetjük, és szárazra töröljük.

3. Lecsepegtetjük a halat, a páclét félretesszük. Mindkét halat szőlőlevelekbe (figyeljünk rá, hogy ne legyenek permetezettek) csomagoljuk, és megkenjük páccal. Mindkét oldalukon 6 percig sütjük közepes grillen, időnként páclével kenegetjük.

4. Tálaláskor kakukkfűvel és grillezett citrommal díszítjük.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Tengeri durbincs szőlőlevélben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1663 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
Tengeri durbincs szőlőlevélben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
recepttár