Tengeri durbincs szőlőlevélben



Elkészítés:
1. Lecsepegtetjük a kibelezett és lepikkelyezett (egyenként kb. 35 dekás) halat, és egy papírtörlővel szárazra itatjuk. Mindegyik halat mindkét oldalán 2-3 helyen ferdén bemetsszük, és egy nagy tálba helyezzük. Kis tálkában összekeverjük az olívaolajat, a fehérbort, a fokhagymát, a babért, a kakukkfüvet és a metélőhagymát, sóval, borssal ízesítjük. A keveréket a halra kanalazzuk, megforgatjuk, hogy bevonja. Lefedjük és 60 percen keresztül hűtőben pácoljuk.
2. Ha sós vízben eltett szőlőlevelet használunk, 20 percre meleg vízbe áztatjuk, majd jól lecsepegtetjük, és szárazra itatjuk. Ha friss szőlőlevelet használunk, forró vízben blansírozzuk 3 percig, majd felfrissítjük hideg vízben, lecsepegtetjük, és szárazra töröljük.
3. Lecsepegtetjük a halat, a páclét félretesszük. Mindkét halat szőlőlevelekbe (figyeljünk rá, hogy ne legyenek permetezettek) csomagoljuk, és megkenjük páccal. Mindkét oldalukon 6 percig sütjük közepes grillen, időnként páclével kenegetjük.
4. Tálaláskor kakukkfűvel és grillezett citrommal díszítjük.