Spanyol zöldséges kardhal

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Spanyol zöldséges kardhal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg lebőrözött kardhalfilé
65 dkg apróra vágott burgonya
20 dkg konzerv, darabolt paradicsom
20 szem kimagozott, félbevágott fekete olajbogyó
1 db kimagozott, apróra vágott sárga húsú kaliforniai paprika
1 db kimagozott, apróra vágott piros húsú kaliforniai paprika
2 evőkanál citromlé
2 és fél dl zöldségalaplé
1 evőkanál sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3 szem apróra vágott mogyoróhagyma
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
néhány szelet citrom
ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Serpenyőben, kis lángon felforrósítjuk az olívaolajat, hozzáadjuk a mogyoróhagymát, és gyakori keverés mellett 4 percig pirítjuk, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot, a sűrített paradicsomot, majd lefedjük, és 20 percig kis lángon pároljuk.

2. Közben a burgonyát tűzálló edénybe tesszük az alaplével és a citromlével együtt. Felforraljuk, majd csökkentjük a lángot, és hozzáadjuk a kaliforniai paprikát. Lefedjük, és 15 percig főzzük.

3. A burgonyához adjuk az olajbogyót, a megnyúzott és falatnyi darabokra vágott kardhalsteaket és a paradicsomos keveréket. Sóval, borssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd lefedjük, és kis lángon főzzük 7-10 percig, vagy amíg a hal megfelelően megpuhul.

4. Levesszük a tűzről, és petrezselyemmel, citromszeletekkel díszítjük.

Vöröshagymát és burgonyát ne tároljunk egymás mellett, mert a hagymából felszabaduló gázok megrohasztják a burgonyát.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
150 dkg darabolt vegyes zöldség
5 szem durvára tört szegfűbors
1 kiskanál sáfrányos szeklice
5 dkg
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb vöröshagyma
1 dl olaj
1 kiskanál szerecsendió virág
1 darabka darabolt gyömbérgyökér
1 evőkanál egész bors
1 ágacska lestyán levél vagy
1 ágacska zellerlevél
ízlés szerint kristálycukor

A kelkáposzta és a vöröshagyma kivételével az olajon megpirítjuk a zöldségeket. Adhatunk hozzá kanálka cukrot is, mely kiemeli a pirított zöldségek ízét. Amikor a zöldségek megpirultak felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, kelkáposztát és a fűszereket. Sózzuk és lassan másfél-két órát főzzük. Ha kész leszűrjük és hűtőben tároljuk. Levesek, mártások, főzelékek készítésekor alapléként használjuk.

Spanyol zöldséges kardhal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1351 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
Spanyol zöldséges kardhal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
hírlevél