Pestós ricottával töltött csirkemell paradicsomos öntettel

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál pesto szósz
10 dkg ricotta sajt
4 db 18 dkg-os, kicsontozott csirkemellfilé
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
néhány salátalevél
A paradicsomöntethez:
50 dkg hámozott, kimagozott paradicsom
1 db zöldcitrom leve és reszelt héja
1 dl olívaolaj
1 csokor friss metélőhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A pestót és a ricottát kikeverjük egy kis tálkában, amíg alaposan összevegyülnek. Éles késsel mély lyukat vágunk a csirkemellek oldalába, zsebet formálunk, ezekbe töltjük a ricottás keveréket kanállal. Ezután a csirkemelleket az eredeti formájukra nyomkodjuk vissza, majd egy tálra helyezzük, lefedjük, majd 30 percre hűtőbe tesszük.

2. Az öntethez turmixgépbe öntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a metélőhagymát, és simára turmixoljuk. A keveréket egy tálkába kaparjuk, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, a zöldcitrom levét és finomra reszelt héját. Sóval, borssal ízesítjük.

3. Bekenjük a csirkemellet olívaolajjal, és borssal ízesítjük. Egészen forró grillen körülbelül 8 percig grillezzük mindkét oldalát, illetve amíg átsül vagy megpuhul. Tálalóedényre tesszük, rámerjük a paradicsomöntetet, és rögtön tálaljuk.

A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.

Pesto

Pesto
10 dkg reszelt parmezán sajt
5 dkg fenyőmag
8 dkg friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj

1. A bazsalikomleveleket letépjük a szárról, jól megmossuk, salátacentrifugában alaposan leszárítjuk, vagy konyharuhával leitatjuk róluk a nedvességet.

2. A parmezán sajtot konyhai robotgépben kenyérmorzsa állagúra daráljuk. Hozzátesszük a fokhagymát meg a fenyőmagot is, durvára eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot is, és az egészet összemixeljük.

3. Az olívaolajat lassan a pépbe csurgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.

4. A pestót frissen főzött spagettihez keverjük, vagy a faszenes grillen sült húsokhoz, zöldségekhez kínáljuk. A mártás, lefedve,

3 napig a hűtőszekrényben eltartható.

Pestós ricottával töltött csirkemell paradicsomos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2910 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
Pestós ricottával töltött csirkemell paradicsomos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
hírlevél