Csirkehús fillo-tésztában

Adag: 9 tepsi (54 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 db konyhakész csirke
180 dkg rétestészta
vagy
180 dkg fillotészta
9 kisebb fej félbevágott vöröshagyma
27 nagyobb fej finomra aprított vöröshagyma
9 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
9 szál vékonyra szeletelt szárzeller
9 db citrom héja
10 szem egész bors
135 dkg vaj
45 dkg sima liszt
13 és fél dl tej
27 db felvert tojás
27 dkg reszelt kefalotiri sajt
vagy
27 dkg reszelt romano sajt
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kb. 1,5 kg-os csirkét nagy fazékba tesszük a félbevágott hagymával, a sárgarépával, a zellerrel, a citromhéjjal, a babérlevéllel és az egész borssal. Annyi hideg vizet adunk hozzá, amennyi ellepi, és felforraljuk. Lefedjük, és kis lángon főzzük 60 percen át, illetve amíg a hús átfő.

2. Kivesszük a csirkét, és félretesszük hűlni. Az alaplét felforraljuk, és addig főzzük, amíg bő 6 dl marad belőle. Átszűrjük és félretesszük. A kihűlt csirkehúst falatnyi darabokra vágjuk, kicsontozzuk, és lehúzzuk a bőrét.

3. Az aprított hagymát 5 dkg vajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a lisztet, és 1-2 percig óvatosan kevergetve pirítjuk. Fokozatosan belekeverjük az átszűrt alaplét a tejjel. Állandó keverés mellett felforraljuk, 1-2 percig kis lángon főzzük, amíg sűrű, sima mártást kapunk. Levesszük a lángról, beletesszük a csirkehúst, és ízesítjük. Hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a sajtot és a tojást.

4. Megolvasztjuk a maradék vajat, és vékonyan kikenünk vele egy mély, 20x30 cm-es fémtepsit. A tésztalapokat keresztben kettévágjuk (egyszerre egy lappal dolgozunk, a többit nedves konyharuha alatt tároljuk). Egy tésztalappal kibéleljük a tepsit, és megkenjük olvasztott vajjal. Szétterítjük a tölteléket a tésztán, és egyenként a tetejére tesszük a többi tésztalapot, mindegyiket megkenjük vajjal, a széleiket lenyomkodjuk.

5. A felső lapokat 6 vagy 8 négyzetre vágjuk. 190 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük 50 percre, amíg aranyszínűre pirul. Melegen tálaljuk.

A citrusféléket - a belső fehér hártyával együtt - a következőképpen hámozzuk meg: a gyümölcsöt kettévágjuk, majd a tetejéről is levágunk egy szeletet. A nagyobbik vágott felületre fektetjük, és felülről lefelé vágva körbeszeleteljük.
Csirkehús fillo-tésztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1207 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
Csirkehús fillo-tésztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Mediterrán konyha Mediterrán konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A mediterrán étrend számos pozitív vonása közismert, így az egészséges táplálkozás hívei is széles körben felfigyeltek rá az utóbbi években. Egyszerű, színes és ízletes konyha, amely elképesztő választékot kínál... bővebben...
hírlevél