Jávai saláta gado-gado mártással

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Jávai saláta gado-gado mártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg friss szójababcsíra
3 szelet friss ananász
20 dkg főtt ceruzabab
20 dkg friss salátalevél
2 nagyobb főtt burgonya
2 szál zöldhagyma
1 fej hagyma
3 db keményre főzött tojás
2 db tojás
½ csokor petrezselyem
1 evőkanál olaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A gado-gado mártáshoz:
1 ¾ dl kókusztej
½ teáskanál
1 teáskanál szárított őrölt cseresznyepaprika
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál szójaszósz
6 evőkanál földimogyoróvaj
2 evőkanál olaj
2 teáskanál kristálycukor

Elkészítés:

1. A salátaleveleket megmossuk és kibélelünk vele egy salátástálat. Ráhalmozzuk a megtisztított, karikára vágott főtt burgonyát és kemény tojást, a csíkokra vágott fejes káposztát, a főtt ceruzababot és a friss szójababcsírát.

2. Egyik felét félbevágott koktélparadicsommal, a másikat friss ananászszeletekkel díszítjük.

3. Megszórjuk a karikára vágott hagymával és zöldhagymával, a felaprított chilivel és petrezselyemmel.

4. A nyers tojásból megforrósított olajon tojáslepényt sütünk. Kihűlve vékony csíkokra vágjuk és a saláta közepére halmozzuk.

5. A gado-gado mártás hozzávalóit lábosba tesszük, összekeverjük és kis lángon összefőzzük.

6. Ha kihűlt, a salátára öntjük. Ropogós rákszirmot kínálunk mellé.

Ez a kiadós saláta főfogás is lehet. Tálalhatjuk melegen is.
Jávai saláta gado-gado mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3061 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Jávai saláta gado-gado mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
hírlevél