Pikáns halászlé

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: fazék, kés, szűrő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg apróhal
100 dkg hal
1 dl fehérbor
15 dkg vöröshagyma
1 csipet édes paprika
igény szerint

Elkészítés:

A megtisztított apróhalakat megmossuk, feldaraboljuk, a vegyes halakat kifilézzük. Az apróhalakat a halcsontokkal és a fejekkel hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk, szeletelt vöröshagymát és cseresznyepaprikát adunk hozzá. 60-90 perc főzés után átpasszírozzuk. A feldarabolt halfiléket a hallébe tesszük, lassan forraljuk, s közben megszórjuk édes-nemes paprikával. Literenként 1 dl fehérborral ízesítjük. Forrón tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Pikáns halászlé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1392 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Régi magyar halételek ,
Régi magyar halételek
(Kossuth Kiadó, 1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek receptjeit adja közre. A főtt, sült, pirított, rántott, párolt, leveses, mártásos, paprikás, fűszeres és egyéb... bővebben...
Kép nélkül
Pikáns halászlé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Régi magyar halételek ,
Régi magyar halételek
(Kossuth Kiadó, 1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek receptjeit adja közre. A főtt, sült, pirított, rántott, párolt, leveses, mártásos, paprikás, fűszeres és egyéb... bővebben...
google+