Nyers zöldségek olívaolajos dippel

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nyers zöldségek olívaolajos dippel
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db articsóka
12 szál sárgarépa
12 szál szárzeller
6 csomó hónapos retek
6 csomó zöldhagyma
6 dl olívaolaj
6 db citrom leve
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldségeket megmossuk. Az articsóka külső leveleit leszedjük, majd a felső harmadát levágjuk. A szárat meghámozzuk. Hosszában kettévágjuk, a fás részt kivágjuk.

2. Cikkekre vágjuk, 10 percre hideg vízbe áztatjuk, amibe belefacsarjuk az egyik citrom levét.

3. A sárgarépát lekapargatjuk és 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

4. A szárzeller leveleit levágjuk és más ételhez használjuk fel. A zellerszívet kiemeljük.

5. Az édesköménygumót is megtisztítjuk, levelét más ételhez használjuk fel. A gumót négyfelé vágjuk.

6. A retket és a zöldhagymát is megtisztítjuk, megmossuk.

7. A zöldségeket lecsöpögtetjük, szárazra töröljük és belemártogatjuk a citromlével, sóval, borssal kikevert olívaolajba.

A zöldségtálat az asztal közepére állítjuk, minden vendég kap egy kistányért és egy tálkát a dipnek.
Nyers zöldségek olívaolajos dippel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2061 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Nyers zöldségek olívaolajos dippel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj