Bab jóasszony módra

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bab jóasszony módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg húsos, csíkokra vágott füstölt szalonna
50 dkg friss, fejtett disznóbab
vagy
50 dkg fejtett bab
2 evőkanál olaj
1 fej kockára vágott hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 és fél dl húsleves
1 csokor apróra vágott petrezselyem
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kifejtett disznóbabot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

2. Serpenyőben kisütjük a csíkokra vágott szalonnát. Hozzáadjuk az olajat, majd üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és zúzott fokhagymát.

3. Hozzáadjuk a babot. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

4. Felöntjük a levessel és kis lángon körülbelül 20 percig főzzük, amíg megpuhul. A felesleges nedvességet elpárologtatjuk.

Tyúkhúsalaplé

Tyúkhúsalaplé
1 db egész, darabolt tyúk vagy
1 db egész, darabolt csirke
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 szem burgonya
2 szál sárgarépa
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük a vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.

Bab jóasszony módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1699 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Bab jóasszony módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
hírlevél