Téli zöldségtál

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Téli zöldségtál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagyobb burgonya
½ fej csíkokra vágott kelkáposzta
10 dkg húsos, csíkokra vágott füstölt szalonna
1 fej kockára vágott hagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál rózsapaprika
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A csíkokra vágott kelkáposztát egy másik fazékban, ugyancsak sós vízben megfőzzük.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húsos füstölt szalonnát és zsírjára sütjük. Meghintjük pirospaprikával.

3. A serpenyőbe tesszük a burgonyanyomóval szétnyomott főtt burgonyát, a lecsöpögtetett kelt és jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

4. 20 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, majd újra melegítjük.

Téli zöldségtál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2123 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Téli zöldségtál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
könyvek