Halászlé régiesen

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg hal
10 dkg vöröshagyma
1 db paradicsom
½ gerezd fokhagyma
1 csipet fűszerpaprika
½ evőkanál sertészsír
1 csipet majoránna
ízlés szerint őrölt bors
igény szerint
néhány szem köménymag

Elkészítés:

A halakat megtisztítjuk, filézzük. A filéket beirdalva feldaraboljuk és besózzuk. A halfejeket és csontokat a felszeletelt vöröshagyma felével hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, őrölt borssal fűszerezzük, lassú tűzön kb. 60 percig főzzük, majd leszűrjük.

A visszamaradt vöröshagymát a fokhagymával, pár szem köménymaggal és a majoránnával összevágjuk és zsírban felhevítjük, vigyázva, hogy ne piruljon meg. Fűszerpaprikát hintünk rá, majd felöntjük a leszűrt hallével, néhány szelet zöldpaprikát, paradicsomot teszünk bele. 60-90 percet forraljuk, majd átpasszírozzuk. Ebben a lében főzzük az elkészített haldarabokat.

Ha szükséges utánasózzuk, zöldpaprika- és paradicsomkarikákkal díszítve tálaljuk.

Vegyes halat (süllő, kecsege, harcsa, ponty, csuka) használjunk az elkészítéséhez.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Halászlé régiesen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1537 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Régi magyar halételek ,
Régi magyar halételek
(Kossuth Kiadó, 1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek receptjeit adja közre. A főtt, sült, pirított, rántott, párolt, leveses, mártásos, paprikás, fűszeres és egyéb... bővebben...
Kép nélkül
Halászlé régiesen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Régi magyar halételek ,
Régi magyar halételek
(Kossuth Kiadó, 1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek receptjeit adja közre. A főtt, sült, pirított, rántott, párolt, leveses, mártásos, paprikás, fűszeres és egyéb... bővebben...
vegetáriánus ételek