Vörös áfonyás muffin



Elkészítés:
1. Egy muffinsütő 10 mélyedését papírformákkal kibéleljük.
2. A kétféle lisztet, a sütőport, a fahéjat és a szódabikarbónát tálban alaposan elkeverjük.
3. A liszt közepébe mélyedést készítünk. Egy másik tálban a tojást a narancsdzsemmel jól felverjük. A tejet és az olajat habverővel hozzákeverjük, majd óvatosan a liszthez adjuk. Ne keverjük össze túl alaposan, jó, ha egy kicsit darabos marad. Gyorsan beleforgatjuk az almát és az áfonyát.
4. A tésztát a formákba kanalazzuk, és mindegyiket megszórjuk egy kevés zabpehellyel. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg jól megemelkedik, szép aranyszínű lesz, és a tésztába szúrt hústű tiszta marad.
5. A muffinokat kivesszük és rácsra tesszük. 5-10 percig hűlni hagyjuk őket, majd frissen facsart narancslevet kínálva hozzá melegen tálaljuk. A legfinomabb 1 nappal sütés után, az ezután megmaradt muffinokat azonban légmentesen záródó edényben kell tárolni, és 24 órán belül el kell fogyasztani.