Vörös áfonyás muffin

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vörös áfonyás muffin
Adag: 3-4 főre (10 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg hámozott, kockára vágott alma
12 dkg mélyhűtött vörös áfonya
vagy
12 dkg friss vörös áfonya
5 evőkanál kukoricaolaj
1 db felvert tojás
½ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
3 teáskanál sütőpor
18 dkg finomliszt
1 evőkanál zabpehely
másfél dl félzsíros tej
vagy
másfél dl sovány tej
A tálaláshoz:
igény szerint frissen préselt/facsart narancslé

Elkészítés:

1. Egy muffinsütő 10 mélyedését papírformákkal kibéleljük.

2. A kétféle lisztet, a sütőport, a fahéjat és a szódabikarbónát tálban alaposan elkeverjük.

3. A liszt közepébe mélyedést készítünk. Egy másik tálban a tojást a narancsdzsemmel jól felverjük. A tejet és az olajat habverővel hozzákeverjük, majd óvatosan a liszthez adjuk. Ne keverjük össze túl alaposan, jó, ha egy kicsit darabos marad. Gyorsan beleforgatjuk az almát és az áfonyát.

4. A tésztát a formákba kanalazzuk, és mindegyiket megszórjuk egy kevés zabpehellyel. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, amíg jól megemelkedik, szép aranyszínű lesz, és a tésztába szúrt hústű tiszta marad.

5. A muffinokat kivesszük és rácsra tesszük. 5-10 percig hűlni hagyjuk őket, majd frissen facsart narancslevet kínálva hozzá melegen tálaljuk. A legfinomabb 1 nappal sütés után, az ezután megmaradt muffinokat azonban légmentesen záródó edényben kell tárolni, és 24 órán belül el kell fogyasztani.

Vörös áfonyás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1789 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
Vörös áfonyás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
szólj hozzá, értékelj