Gombás-burgonyás omlett

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gombás-burgonyás omlett
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg héjában főtt, karikára vágott burgonya
4 db tojás
6 nagy szeletelt csiperkegomba
4 evőkanál olívaolaj
1 kisebb fej kockára vágott hagyma
1 dl tejszín
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál friss, apróra vágott majoránna
1 evőkanál friss, apróra vágott kakukkfű
2 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Serpenyőben olajat és vajat forrósítunk. Beletesszük a kockára vágott hagymát és a felszeletelt gombát. Sóval, borssal, petrezselyemmel, majoránnával és kakukkfűvel ízesítjük.

2. A tojást tálba ütjük és a tejszínnel együtt felverjük. Sózzuk és belekeverjük a karikára vágott burgonyát, majd a hagymás gombát.

3. Átöntjük egy kivajazott tűzálló tálba. Előmelegített, 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. Tálra borítjuk.

A csiperkegombát természetesen más fajta gombával is helyettesíthetjük.
Gombás-burgonyás omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2306 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Gombás-burgonyás omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
ételfotó