Szegedi halászlé

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kép nélkül
Eszközök: fazék, kés, szűrő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg ponty
35 dkg süllő
35 dkg kecsege
35 dkg harcsa
1 db közepes méretű paradicsom
20 dkg vöröshagyma
1 csipet fűszerpaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

A megtisztított halat filézzük, beirdaljuk és kb. 2 centis darabokra vágjuk. Sózzuk, paprikázzuk, és a tejet, ikrát is hozzáadjuk.

A halfejeket és a halcsontokat szeletelt hagymával feltesszük főni. Sózzuk, mérsékelt tűzön egyenletes forralással kb. 90 percig főzzük. Átszűrjük, meghintjük fűszerpaprikával, beletesszük a haldarabokat, a cikkekre vágott zöldpaprikát és a paradicsomot.

Lassú forralással készre főzzük. Szükség szerint utánasózzuk, paprikázzuk.

Forrón tálaljuk, ügyelve arra, hogy minden adagba jusson a különböző halfajtákból és a belsőségekből. Vékony karikára vágott zöldpaprikával díszítjük.

Szegedi halászlé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1383 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Régi magyar halételek ,
Régi magyar halételek
(Kossuth Kiadó, 1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek receptjeit adja közre. A főtt, sült, pirított, rántott, párolt, leveses, mártásos, paprikás, fűszeres és egyéb... bővebben...
Kép nélkül
Szegedi halászlé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Régi magyar halételek ,
Régi magyar halételek
(Kossuth Kiadó, 1991)

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek receptjeit adja közre. A főtt, sült, pirított, rántott, párolt, leveses, mártásos, paprikás, fűszeres és egyéb... bővebben...
recepttár