Gombacsomagok

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombacsomagok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg vegyes, szeletelt erdei gomba
10 dkg mélyhűtött leveles tészta
4 evőkanál olívaolaj
6 dkg kockára vágott főtt füstölt sonka
1 db felvert tojás
1 fej kockára vágott hagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
½ csokor petrezselyem
1 ág rozmaring
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.

2. Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, majd a felszeletelt gombát is. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, rozmaring- és zsályalevéllel ízesítjük.

3. A felengedett leveles tésztát négy részre vágjuk, majd vékony, 20x20 centiméteres négyzetekre kinyújtjuk. Egy-egy centiméteres csíkot vágunk le belőlük.

4. A tésztalapok közepére halmozzuk a gombás tölteléket. A sarkokat összefogjuk, és középen összenyomjuk. A levágott tésztacsíkokkal átkötjük, mintha valódi csomag lenne.

5. A gombacsomagokat sütőlemezre helyezzük, felvert tojással megkenjük.

6. Előmelegített, 200 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt aranysárgára sütjük.

Leveles tészta

Leveles tészta
50 dkg liszt
50 dkg vaj
2.5 dl víz
0.5 teáskanál kristálycukor
0.5 teáskanál

1. Tálba szitáljuk a lisztet, a cukrot és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk, belekeverjük a vajat és annyi vizet, hogy sima tésztát kapjunk.

2. Áttesszük egy lisztezett deszkára és rugalmas tésztává gyúrjuk (körülbelül 7 perc).

3. Téglalappá nyújtjuk és a rövidebb oldalánál fogva összehajtjuk. Még egyszer téglalappá nyújtjuk, de most az előző irányra merőlegesen dolgozunk. Megint félbehajtjuk, megint az ellenkező irányba kinyújtjuk.

4. A nyújtást és hajtogatást a tészta minőségétől függően 3-4-szer ismételjük. Végül cipóvá formálva műanyag fóliába csomagoljuk és 20 percre hűtőszekrénybe helyezzük. Minél többször végezzük a műveletsort, annál rétegesebb lesz a tészta.

Gombacsomagok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1101 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Gombacsomagok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
twitter