Indiai töltött burgonya

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Indiai töltött burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szem közepes méretű burgonya
5 dkg durvára tört kesudió
5 dkg durvára tört mandula
4 evőkanál olaj
3 db hámozott, negyedelt paradicsom
1 fej kockára vágott hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
6 evőkanál mazsola
2 db csípős, apróra vágott fűszerpaprika
6 evőkanál sovány tejföl
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt kurkuma
2 és fél dl víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 50 perc alatt puhára sütjük a burgonyát.

2. Félbevágjuk, belsejét kikaparjuk úgy, hogy fél centis pereme maradjon. A kivájt részt villával összetörjük, sózzuk.

3. Tálba tesszük, hozzáadjuk a kesudiót és a mandulát, a megmosott mazsolát és az apróra vágott fűszerpaprikát. A keveréket a burgonya üregébe töltjük.

4. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. Sóval, borssal, római köménnyel, kurkumával ízesítjük és 5 percig főzzük. Belekeverjük a vizet, a tejfölt, és összeforraljuk.

5. Belehelyezzük a töltött burgonyát és fedő alatt 8 percig főzzük.

Indiai töltött burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1754 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Indiai töltött burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
vegetáriánus ételek